Julius liep tijdens zijn medische studie stage bij een ziekenhuis in Amsterdam, waarbij hij veel gegevens van studenten moest bewerken en analyseren. Hierbij wakkerde een interesse aan in data-analyse. Maar na zijn studie bleek het vinden van een baan in die richting nog niet zo makkelijk.

“Ik merkte dat mijn opleiding niet goed aansloot op dit vakgebied en had ik nog weinig werkervaring. Toch was ik vastberaden om een baan te vinden in als data-analist. Toen ik er zelf niet meer uitkwam, ben ik opzoek gegaan naar hulp. Al gauw stuitte ik op de site van Het Noorden Werkt door. Ik vulde mijn contactgegevens in en er werd binnen een dag contact met mij opgenomen.”

“Adviseur Tini Bolken en ik bekeken welke mogelijkheden er voor mij waren in de richting van data en kreeg ik nuttige tips over hoe ik mijn CV kan verbeteren. Tini en haar collega’s waren heel proactief en kwamen gelijk met voorstellen van opdrachtgevers waar ik nog nooit van had gehoord.”

“Tussen die voorstellen zat ook een baan als analist in de pensioensector, waar ik ook ben aangenomen! Zonder Het Noorden werkt door was ik hier nooit terechtgekomen, daar ben ik erg dankbaar voor.”